DE GARAGE

Live to ride. Ride to live

“Op mijn motor voel ik dat ik leef. Het ultieme gevoel van vrijheid.”, zo geeft Paul Bruininx, eigenaar van Dirty Daddy’s garage aan. “Een motor of auto is een verlengstuk van jezelf. Meer dan alleen de onderdelen bij elkaar. Meer dan een vervoersmiddel om van A naar B te komen. Onderweg zijn motor en mens één.”

Die passie voor auto’s en motoren heeft ervoor gezorgd dat Paul, na jaren gewerkt te hebben bij een nationale dealer, de stoute schoenen heeft aangetrokken en gestart is met zijn eigen garage. Niet zomaar een garage, maar een plek waar dromen gerealiseerd worden. Van oldtimer tot Harley Davidson, van opknappen tot custom build. Het team van dromen bouwers staat klaar om mee te denken en te bouwen mee.

Doe maar gewoon, dat is al gek genoeg”, gaat bij ons niet op.

Dirty Cars

Langzaam ontstaan door uit de hand gelopen hobby’s zoals het (om)bouwen van opgevoerde motorblokken voor veelal oude auto’s, en het aanpassen van motorfietsen. De echte oorsprong van het uit de hand lopen van deze hobby’s ligt daar zelfs nog ver voor. Paul Bruininx, de eigenaar, is ooit begonnen met een opleiding tot automonteur rond 1998. Toen het sleutelen nog bittere noodzaak was om wat bij te verdienen. Als vanzelfsprekend kwam daar door de jaren heen wat kleine particuliere handel bij. Allerlei auto’s met defecten die werden aangeboden, engineswaps en grotere reparaties gingen daarmee gepaard. Dit alles heeft heel lang een hobby-karakter gehad. Uiteraard heeft het niet hebben van een eigen garage en de beperkte ruimte altijd een rol gespeeld in het kleine karakter van de werkzaamheden. 

De voorliefde voor het aanpassen van auto’s & motorfietsen en het tunen van motoren is iets wat bij veel monteurs vanaf dag 1 in het hoofd speelt. Bij Paul werd de voorliefde voor met name oudere Volkswagens en Harley Davidson motoren een steeds groter aspect van zijn bezigheden. Dit mondde uit in wat nu Dirty Daddy’s garage is.

Dirty Daddy’s Garage is verdeeld in 2 afdelingen, zoals het logo doet vermoeden: Cars & Bikes. Het motto “samen sta je sterk” geldt hier meer dan ooit. Op de autoafdeling werkt Paul veel samen met enthousiaste vakmensen uit diverse disciplines, denk aan spuiters, lassers etc. Een heuse Dirty Daddy’s Crew maakt deel uit van deze afdeling en bestaat voornamelijk uit V.A.G. fans. Ze gaan samen naar meetings, delen hun kennis en sleutelen vaak samen.

Dirty Bikes

header1

De motorafdeling heeft pas echt serieus vorm gekregen door de samenwerking met Frank. Paul en Frank delen de liefde voor Harley Davidson motoren en custom motoren. Zoals je wellicht al vermoedde; ze zijn allebei ook fervent motorrijder. De samenwerking resulteerde ook in onderdak voor de huidige werklocatie van Cars & Bikes. Met vereende krachten werd een mooie werkplaats gerealiseerd. Paul en Frank importeren zelf motoren uit de USA. Deze worden in eigen werkplaats volledig hersteld/verbouwd of naar klantwens aangepast. De kracht zit hem in totaalinzicht voor de klant, foto’s vanaf de veiling in de USA, tot de keuring bij de RDW in Nederland. Alles is inzichtelijk, transparant en wordt in overleg gedaan. Tevens worden, indien gewenst, alle veel voorkomende reparaties uitgevoerd. Eveneens in goed overleg, en de kant kan te allen tijde meekijken. Het gaat hier uiteindelijk om je droommotor, iets wat Paul en Frank maar al te goed begrijpen.

Enjoy the ride!

CHECK ONZE WEBSHOP